Overse brengt data van kredietverstrekker 5in5 tot leven

5in5
21/5/2024

Binnen vijf minuten een aanbod voor een zakelijk krediet tot vijfduizend euro en het geld dezelfde dag nog op je rekening. Dat doet kredietverstrekker 5in5. Het is een proces dat van begin tot eind is geautomatiseerd en dus veel data oplevert. Overse brengt met Microsoft Power BI al die data tot leven.

Business Intelligence

Het aanbod van 5in5 is bedoeld voor ondernemers die voor enkele maanden een overbruggingskrediet nodig hebben. Omdat opdrachtgevers langzaam zijn met betalen, bijvoorbeeld, of omdat ze tussen twee opdrachten zitten. “Onze kracht zit in het automatiseren van het kredietacceptatieproces”, vertelt 5in5-directeur Gert Roepel. “Daardoor kunnen we snel schakelen.”

“Je merkt dat Overse heel kundig is. Ze denken echt mee, begrijpen wat je nodig hebt en weten dat ook te visualiseren in verschillende dashboards en rapportages.”
Gert Roepel
CEO bij 5in5

Enorme database inzichtelijk gemaakt

Het geautomatiseerde proces van 5in5 levert een enorme database op. Gert: “Dat begint al bij het aanvraagproces: vanuit welk marketingkanaal en via welke webadvertenties komen klanten bij ons binnen? Waar in het proces haken ze af? Maar ook: hoeveel klanten zijn er, hoe snel betalen ze terug, hoeveel gaan het incassoproces in, wat zijn de resultaten daarvan en wat is de marge op de leningen? Dat is noodzakelijke informatie voor ons. Overse heeft met Microsoft Power BI al die data inzichtelijk gemaakt.”

Optimaal debiteurenbeheer

Het inzicht in alle data helpt 5in5 onder andere enorm bij het debiteurenbeheer, vertelt Gert. “Ik weet op elk moment hoe onze debiteuren ervoor staan. Op de lijsten die Power BI genereert, kan ik precies zien welke klanten bij zijn met afbetalen en wie achterlopen. Klik ik op een naam, dan kom ik direct in het dossier en kan ik actie ondernemen. Overse heeft het systeem bovendien in nauw overleg met onze accountant zo ingericht, dat alles op precies de juiste manier is gerubriceerd voor de boekhouding.

Kundig

Gert is zeer te spreken over de samenwerking met Overse. “Je merkt gewoon dat ze heel kundig zijn. Ze denken echt mee, begrijpen wat je nodig hebt en weten dat ook te visualiseren in verschillende dashboards en rapportages. Daarnaast was de snelheid en kwaliteit van oplevering bijzonder goed. Ik kijk terug op een ontzettend prettige samenwerking.”

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer