Het Power Platform helpt Northern Wonder bij de zoektocht naar de smaak van koffie

Northern Wonder
13/10/2021

Lees hoe Northern Wonder gebruikmaakt van het Power Platform voor het bereiken van hun missie: ‘de smaak van koffie nabootsen en ontbossing door koffieplantages tegengaan’.

Applicaties en portals
Business Intelligence

Naarmate de wereldwijde vraag naar koffie toeneemt, vernietigen koffieplantages ook in een kritiek tempo regenwouden. Onderzoek van WWF plaats koffie als nummer 6 op de lijst van de belangrijkste oorzaken van ontbossing. Northern Wonder is een bedrijf met een missie en is op ontdekkingsreis naar het creëren van koffie zonder het gebruik van tropische ingrediënten.

Overse heeft voor Northern Wonder een oplossing gerealiseerd met Power Apps en Power BI, die deze zoektocht naar het beste recept versnelt.

Door de proactieve houding van Overse hebben we in een korte tijd precies helder kunnen krijgen wat er voor ons nodig was. Overse weet feilloos de vertaalslag te maken van wensen met een hoog abstractieniveau naar een strakke en intuïtieve applicatie.
Andreas Giel
Chief Operations Officer bij Northern Wonder

De uitdaging

De zoektocht naar de perfecte, onschadelijke kop koffie, is geen eenvoudige. Deze leidt tot een combinatie van ingrediënten die op een specifieke manier verwerkt zijn en die in precies de juiste verhoudingen bereid wordt. De hoeveelheid factoren die invloed hebben op het eindresultaat is hoog, doordat ieder ingredient en iedere stap de smaakt beïnvloed.

Ingrediënten en andere eigenschappen worden samengebracht in een recept, die vervolgens geproefd wordt tijdens een proefsessie. De uitdaging hierbij? De hoeveelheid data die opgeslagen en verwerkt moet worden, zodat de data gebruikt kan worden in het onderzoek.

Een app voor registratie

Met Power Apps is door Overse een oplossing gebouwd die het voor gebruikers eenvoudig maakt om nieuwe samenstellingen van ingrediënten te maken en deze te combineren tot een recept. Bij het opslaan van een recept wordt alle data op een gestructureerde manier opgeslagen, zodat deze later gebruikt kan worden voor data-analyse.

Tijdens de proefsessie openen gebruikers de app en beantwoorden voor ieder recept tientallen vragen die gaan over onder andere smaak, textuur, en geur. Bij het opslaan worden de antwoorden gekoppeld aan de recepten en de sessies.

Power App voor onderzoeksresultaten

Analyseren van data

Met Power BI wordt alle data die opgeslagen is gecombineerd tot een omvangrijke dataset. Deze data wordt vertaalt naar informatie door middel van interactieve Power BI rapportages. Zo kan direct gezien worden welke recepten op specifieke eigenschappen het beste scoren. Uiteindelijk zal Northern Wonder zelfs binnen één oogopslag kunnen zien welk recept het meest overeenkomst met een ‘traditioneel’ kopje koffie.

Klaar voor de volgende stap?

Wil je meer weten over onze expertises en oplossingen, of ben je benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen bij digitalisering en automatisering? Neem dan contact met ons op.

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer