Het Erasmus+ aanvraagproces versimpeld door middel van een app op basis van Power Apps

Inzichten
19/12/2023
3
minuten

Erasmus+ heeft al decennia lang invloed op studenten en docenten door hen unieke kansen te bieden voor internationale ervaringen. Ondanks de vele voordelen, kan de administratieve last van het aanvraagproces voor velen een hindernis vormen. In dit artikel vertellen we over de Erasmus+ app, een innovatieve oplossing op basis van het Power Platform die het aanvraagproces vereenvoudigt.

Mocht je nog niet bekend zijn met de Erasmus+ subsidie: dit is een EU-programma dat sinds 1987 mobiliteit en samenwerking op het gebied van onderwijs, opleiding, jeugd en sport stimuleert. Dit initiatief van de Europese Commissie biedt kansen voor studenten en docenten om studie of stage in het buitenland te volgen. Het bijbehorende papierwerk dat bij een aanvraag komt kijken kan echter ontmoedigend zijn. Wij hebben diverse onderwijsinstellingen geholpen met realiseren van oplossingen die gebruikers begeleiden door het aanvraagproces en benodigde documenten en contracten automatisch genereert.

Nu bundelen we al deze kennis en ervaringen in één gestandaardiseerde oplossing, en met de kracht en flexibiliteit van het Microsoft Power Platform is onze oplossing aanpasbaar om te kunnen voldoen aan specifieke eisen en wensen.

Hoe de oplossing werkt

De Erasmus+ Power App biedt zowel docenten als studenten de mogelijkheid om digitaal het aanvraagformulier voor de subsidie in te vullen. Het interne goedkeuringsproces wordt vereenvoudigd, en de benodigde contacten worden automatisch gegenereerd volgens een eigen sjabloon. Voor digitale ondertekening is er integratie met bekende oplossingen zoals Adobe Sign, DocuSign, SignHost, Ondertekenen.nl, Evidos en ValidSign.

Na ondertekening worden de getekende documenten automatisch opgeslagen in het dossier binnen de beveiligde Microsoft 365 omgeving van jouw organisatie.

Functionaliteiten

  • Meertaligheid: de oplossing biedt ondersteuning voor diverse talen;
  • Integratie met Microsoft 365: er is een integratie met de Microsoft 365 omgeving;
  • Tussentijds opslaan: de applicatie slaat het formulier automatisch op zodat gebruikers deze op een later moment kunnen openen en voltooien;
  • Interne goedkeuring: het goedkeuringsproces is gestroomlijnd binnen het systeem;
  • Efficiënt documentbeheer en ondertekening: snelle en eenvoudige verzending en ondertekening van documenten;
  • Responsief: de oplossing werkt zowel op computer als telefoon en tablet;
  • Beheer van sjablonen: eenvoudig beheer van contract- en documentsjablonen.

Gebruikservaring

Onze applicatie past de vraagstelling automatisch aan op basis van de gebruiker: student of docent. Het formulier is opgedeeld in verschillende onderwerpen zoals 'stageperiode', 'gegevens stagebedrijf' en 'contactpersonen' om de aanvraag overzichtelijk te maken voor de gebruiker. Met  knoppen bovenaan het scherm wordt de gebruiker direct naar het bijbehorende tabblad geleid, waar gegevens ingevuld kunnen worden. Wanneer alle vereiste informatie is ingevuld, kan het formulier worden ingediend. Hierna doorloopt de aanvraag een digitaal goedkeuringsproces waar de betrokkene automatisch notificaties van krijgen.

Interesse

Met deze app wordt het aanvraagproces voor de Erasmus+ subsidie gedigitaliseerd en efficiënter ingericht. Dit bespaart tijd, verminderd de foutgevoeligheid en zorgt ervoor dat er beter gebruik gemaakt kan worden van de kansen van het EU-programma. Heb je interesse in deze of onze andere oplossingen? Neem dan contact met ons op, zodat we ook jouw organisatie slimmer kunnen laten werken.

Jeremy Levoye

Consultant

Technologie is mijn passie. Ik hou mij graag bezig met het ontwerpen en creëren van oplossingen waarmee organisaties beter, slimmer en efficiënter hun werkzaamheden kunnen uitvoeren.