Portaal van Overse helpt Planeet in Actie om administratieve lasten te verlichten en de missie te versnellen

Planeet in Actie
24/9/2023

Planeet in Actie, een enthousiast team van vrijwilligers dat jongeren inspireert om zich in te zetten voor de planeet, heeft een missie die onze planeet groener en duurzamer maakt. Hun inzet voor het aanbieden van educatieve lesprogramma's over het milieu, de natuur en duurzaamheid aan scholen is inspirerend. Net als bij veel andere non-profitorganisaties, brachten administratieve taken de organisatie voor een uitdaging: het plannen van lessen, coördineren van gastdocenten en tijdig versturen van informatiemails kost veel tijd en energie. Deze taken leidden af van hun kerndoel: leerlingen inspireren om op een positieve manier in actie te komen voor hun omgeving.

Applicaties en portals

Overse is erg toegewijd om haar expertise en kennis in te zetten voor het goede doel en om organisaties te helpen die een positieve impact hebben op de samenleving. Voor Planeet in Actie hebben we dit principe in de praktijk gebracht door een oplossing te realiseren die hun administratieve lasten verlicht en hen in staat stelt zich volledig te concentreren op hun missie.

De uitdaging

Planeet in Actie biedt een lespakket aan dat bestaat uit verschillende educatieve modules. Een deel van deze modules wordt door leraren op scholen zelf verzorgd, terwijl andere worden gegeven door gastdocenten en vrijwilligers van Planeet in Actie.

Wij hebben voor Planeet in Actie een portal gerealiseerd waar de aanvragen van de scholen inzichtelijk zijn. Gastdocenten kunnen inloggen op deze portal en aanvragen aan zichzelf toewijzen. Daarna kunnen ze in samenwerking met de scholen de lessen inplannen via dit platform. Dit proces minimaliseert verwarring en zorgt voor een heldere en gestructureerde planning.

Op basis van deze planning hebben wij alle e-mailcommunicatie met scholen en gastdocenten geautomatiseerd, zodat de informatie op het juiste moment verstuurd wordt. Dit heeft Planeet in Actie in staat gesteld om kostbare tijd en middelen te besparen. Als ze de tekst van e-mails willen wijzigen of deze op een ander moment willen versturen, dan kunnen ze dit zelf zonder onze hulp aanpassen.

Tevreden

Planeet in Actie is zeer tevreden over onze samenwerking, vertelt Jan Hoetmer, oprichter van Planeet in Actie.

"Overse is een professionele organisatie met een gedegen aanpak. Stap voor stap word je als klant begeleid van probleem naar oplossing. Het leuke is dat de oplossingen vaak béter zijn dan ik zelf had kunnen bedenken. Er wordt op zo'n manier met je meegedacht dat ik als cliënt regie ervaarde, terwijl tegelijkertijd de moeilijke uitvoering me uit handen genomen werd. Ik ben erg tevreden! Super!"
Jan Hoetmer
Oprichter en voorzitter bij Planeet in Actie

Onze focus op een duidelijke vertaalslag van de wensen van Planeet in Actie naar een oplossing op maat heeft het mogelijk gemaakt om hun administratieve lasten te verminderen. Hierdoor kunnen zij zich volledig richten op hun missie om jongeren te inspireren voor een duurzame toekomst.

Wij zijn er trots op om organisaties zoals Planeet in Actie te ondersteunen bij hun waardevolle werk en zullen blijven samenwerken om hun impact op jongeren en onze planeet te vergroten.

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer