Navigeren naar succes: hoe Technical Valley Power BI dashboards inzet voor inzicht in de status van hun KPI’s

Technical Valley
23/9/2023

Business Intelligence is het proces waarbij data wordt verzameld en wordt omgezet in zinvolle informatie. Hiermee wordt real-time inzicht gecreëerd dat gebruikt kan worden voor weloverwogen beslissingen en acties. Technical Valley is een organisatie die uitstekend weet welke Key Performance Indicators (KPI’s) essentieel zijn voor het bereiken van hun doelstellingen. Overse heeft voor hen een toekomstgerichte Power BI-omgeving opgezet met rapportages en dashboards die de juiste inzichten geven.

Business Intelligence

De transitie naar een duurzaam energiesysteem, de verduurzaming van mobiliteit en de verdere digitalisering van onze samenleving vragen om de juiste keuzes. Technical Valley is een organisatie die de energietransitie versnelt. Dit doen zij door de focus op consultancy, technische opleidingen en het inzetten van gespecialiseerde technische professionals. Zo draagt Technical Valley bij aan slimme en duurzame oplossingen in de energietransitie.

Het eerste contact

“Binnen de organisatie hebben wij voldoende financiële kennis en ervaring om onze informatiebehoefte en KPI’s te bepalen. Wij weten dus heel goed op welke KPI’s wij onze business moeten sturen”, vertelt Lennaert de Hertog, Managing Partner bij Technical Valley. “Wij waren op zoek naar een partij die het technische aspect van Power BI voor ons kon oppakken en versimpelen”.

Toen Technical Valley in contact kwam met Overse, stonden ze voor een uitdaging. Ze hadden een complexe rapportageomgeving die dagelijks vertrouwde op verschillende geprogrammeerde scripts om gegevens uit bronsystemen op te halen en klaar te zetten.

Hoewel de rapportages en dashboards de gewenste inzichten gaven, brachten ze enkele uitdagingen met zich mee. De omgeving vereiste technische kennis van Python (een programmeertaal) en datastructuren voor onderhoud en uitbreiding. Hierdoor werd Technical Valley beperkt in hun mogelijkheden om snel in te spelen op veranderende en nieuwe rapportagebehoeften.

“Toine van Overse heeft overduidelijk een diepgaand begrip van de materie en de vaardigheid om ingewikkelde zaken begrijpelijk en eenvoudig uit te leggen. Hij praat daarbij niet vanuit de techniek, maar vanuit de taal van de gebruiker. Dit maakt het heel prettig om te communiceren”
Lennaert de Hertog
Managing Partner bij Technical Valley

Een technische uitdaging

We begrepen de complexiteit van de bronsystemen waarmee Technical Valley te maken had en stelden voor om hun data-omgeving te transformeren tot een eenvoudigere, beheersbare en uitbreidbare versie. Ons doel was om ondersteuning te bieden bij het bereiken van meer efficiëntie en flexibiliteit in dataverwerking en rapportage met behulp van Microsoft Power BI. Wij hebben ons eerst gericht op het koppelen met de verschillende bronsystemen. Vervolgens hebben wij op een praktische wijze de dashboards vormgegeven en ingericht.

Resultaat

Het resultaat is een overzichtelijke omgeving die meerdere keren per dag gegevens ophaalt vanuit verschillende bronsystemen, zonder de complexiteit van technische scripts. Dit heeft niet alleen de betrouwbaarheid en kwaliteit van hun omgeving verbeterd, maar heeft hen ook de flexibiliteit gegeven om snel te reageren op veranderende rapportagebehoeften.  

“Het resultaat voldoet echt aan onze verwachtingen. De oplossing maakt gebruik van de ‘standaard’ mogelijkheden die Power BI biedt, waardoor we in de toekomst zelf dashboards kunnen opzetten en aanpassen”, zegt Lennaert.  

De samenwerking met Technical Valley is een uitstekend voorbeeld van hoe we onze expertise hebben ingezet bij het omzetten van een complexe en technische uitdaging naar een doeltreffende oplossing.

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer