Klots Jeugdhulp besteedt minder tijd aan administratie en meer tijd aan het bieden van jeugdhulp

Klots Jeugdhulp
24/1/2022

In deze case lees je hoe een geïntegreerde app voor urenregistratie ervoor zorgt dat Klots Jeugdhulp minder tijd besteedt aan administratie en ze zich volledig kunnen focussen op het bieden van hulp.

Applicaties en portals

Klots Jeugdhulp biedt gespecialiseerde jeugd- en gezinshulp in de regio’s West-Friesland en Alkmaar. Door een combinatie van de expertises jeugd-/gezinshulp en onderwijs biedt Klots een uniek zorgaanbod. De cliënt en zijn/haar omgeving staan binnen de hulpverlening altijd centraal en samen wordt er dan ook gezocht naar een passend maatwerktraject.

Overse heeft super snel onze praktische uitdagingen omgezet naar oplossingen! Fijne samenwerking maakt dat we zeer tevreden zijn.
Rosan Haakman
Leidinggevende en jeugdhulpverlener

De uitdaging

Een uitdaging in de jeughulp is de registratie en verantwoording van bestede uren. Dit kost namelijk veel tijd en energie, en zorgt ervoor dat er minder tijd besteedt kan worden aan het bieden van hulp aan jeugd en gezinnen. Er bestaan al oplossingen waarmee uren geregistreerd kunnen worden, maar in samenwerking met Klots Jeugdhulp is een app gerealiseerd die dit nóg sneller en gemakkelijker maakt.

Uren registreren op basis van agenda-afspraken

Met Microsoft Power Apps heeft Overse een app gebouwd die automatisch afspraken ophaalt uit de agenda van de gebruiker. Gebruikers klikken op een afspraak en selecteren het zorgtype en de cliënt. Bij het opslaan wordt automatisch berekend hoeveel uur er besteed is en wordt deze informatie geregistreerd in het overzicht.

Terugkerende afspraken

Omdat in de jeugdhulp sprake is van trajecten over meerdere weken, bestaat een groot deel van de agenda uit terugkerende afspraken. Zodra gebruikers voor een afspraak één keer uren hebben geregistreerd, wordt dit voor de vervolgsafpraken automatisch gedaan. Eén klik op de knop is dan voldoende om de uren te bevestigen en te koppelen aan het zorgtype en de cliënt.

Rapportages met Power BI

Alle geregistreerde uren worden vastgelegd op één centrale plek binnen de goed-beveiligde Microsoft omgeving van Klots Jeugdhulp. Met Microsoft Power BI zijn verschillende rapportages gemaakt die gebruikt worden om het verloop van hulptrajecten te bekijken en te zien hoeveel uren per cliënt en door medewerkers geregistreerd zijn.

Klaar voor de volgende stap?

Met deze oplossing op maat zorgt Klots Jeugdhulp ervoor dat ze zo veel mogelijk van hun tijd kunnen besteden aan het bieden van jeugdhulp, in plaats van aan administratie en urenverantwoording.

Wil je meer weten over onze expertises en oplossingen, of ben je benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen bij digitalisering en automatisering? Neem dan contact met ons op.

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer