Gemeente Texel kiest voor een hybride en moderne werkvorm met Microsoft 365

Gemeente Texel
24/9/2021

In deze klantcase lees je de ervaringen van Dirk Schagen, informatieadviseur bij gemeente Texel, over de begeleiding van Overse bij de transitie naar Microsoft 365.

Digitale samenwerking

De gemeente Texel is in transitie van een ’traditionele’ manier van werken, naar een hybride en moderne werkvorm met Microsoft 365. Door de coronapandemie is de implementatie van Microsoft Teams versneld uitgevoerd, maar dit is pas het begin van een langer project.

Overse ondersteunt de gemeente bij de verdere inrichting van beveiligingsmaatregelen en samenwerkingsoplossingen binnen Microsoft 365. Dirk Schagen, informatieadviseur bij gemeente Texel, vertelt over zijn ervaringen.

De kennis, adviezen en de begeleiding van Overse zijn van grote waarde bij onze transitie naar een hybride en moderne werkvorm binnen Microsoft 365.
Dirk Schagen
Informatieadviseur bij Gemeente Texel

Beveiliginsmaatregelen

Als eerste stap is samen met Overse gekeken naar de veiligheid van onze werkplekken en omgeving. Het implementeren van Microsoft 365 biedt enorme voordelen en kansen om hybride te werken, maar doordat onze data nu gemakkelijk vanaf iedere locatie en vanaf ieder device te benaderen is, ontstaan er ook nieuwe beveiligingsrisico’s.

Door middel van een ‘nulmeting’ heeft Overse het algemene beveiligingsniveau van onze omgeving in beeld gebracht. Op basis van deze nulmeting hebben we concrete adviezen gekregen over de beveiligingsmaatregelen die passen bij onze organisatie.

Mobile Device Management, toegangsbeveiliging en andere maatregelen zijn in samenwerking met Overse geïmplementeerd. De ervaring van Overse heeft ervoor gezorgd dat we de maatregelen ingericht hebben op een manier die voor onze gebruikers weinig impact heeft, maar wel een zeer hoog beveiligingsniveau bieden.

Modern samenwerken

Informatiebeveiliging was voor ons de basis en het uitgangspunt. Als volgende stap starten we met het realiseren van een moderne manier van samenwerken op basis van SharePoint Online. Overse helpt ons bij een goede en gestructureerde inrichting van SharePoint en Microsoft Teams en de adoptie van andere samenwerkingsoplossingen binnen Microsoft 365.

Wat voor ons van grote waarde is, is de brede kennis van Overse over technologie en het volledige Microsoft 365 pakket. Dit zorgt ervoor dat we goede keuzes kunnen maken voor de inzet van de beschikbare oplossingen. Hiernaast geeft dit ons het vertrouwen om voor vervolgstappen zoals de implementatie van Power Apps, Automate en BI ook samen te werken met Overse.

Klaar voor de volgende stap?

Wil je meer weten over onze expertises en oplossingen, of ben je benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen bij digitalisering en automatisering? Neem dan contact met ons op.

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer