Een toekomstgerichte applicatie voor administratieve ontzorging van leefstijlcoaches

Noordhuis Leefstijl
1/11/2021

In deze case lees je hoe Noordhuis Leefstijl het Power Platform gebruikt voor efficiënte, veilige en overzichtelijke administratie van hun leefstijlcoaching.

Applicaties en portals

Uit onderzoek van National Geographic blijkt dat er een aantal plekken op aarde zijn waar inwoners gemiddeld veel langer en gelukkiger leven. De bijzondere leefstijl van de inwoners van deze zogeheten ‘Blue Zones’  blijkt ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig oud worden.

Noordhuis Leefstijl biedt een uniek leefstijlprogramma en creëert door coaching voor deelnemers een eigen ‘Blue Zone’.

De uitdaging

Preventief werken aan de leefstijl wordt sinds 2019 vergoed door zorgverzekeraars, hierdoor is de aandacht voor dit thema gegroeid. Verschillende bedrijven, zoals Noordhuis Leefstijl, hebben zich gericht op leefstijlcoaching en verschillende programma’s ontwikkeld, maar goede oplossingen voor het administreren van deze vorm van dienstverlening zijn nog maar beperkt beschikbaar.

Door het ontbreken van een passende, toekomstgerichte applicatie was Noordhuis Leefstijl veel tijd kwijt aan registratie. Daarnaast zou het met de verwachte groei een uitdaging worden om nog voldoende overzicht en controle te houden op de deelnemers en hun leefstijltraject.

Van A tot Z met één app

Met het Microsoft Power Platform heeft Overse een toekomstgerichte oplossing gebouwd die naadloos aansluit bij de behoeftes en werkwijze van Blue Zones Group. Deze oplossing helpt bij het beheren van deelnemers en hun volledige leefstijltraject.

Via de app worden groepen gemaakt, deelnemers toegevoegd, sessies gepland en aanwezigheid vastgelegd. Met een klik op de knop worden declaratieoverzichten gegenereerd en via slimme, geautomatiseerde werkstromen, ontvangen deelnemers gepersonaliseerde informatiemails na iedere groepssessie.

Dit bespaart de leefstijlcoaches niet alleen veel tijd, maar zorgt tegelijkertijd voor een beter overzicht en een optimale dienstverlening richting deelnemers.

Samenwerken met externen

Als vervolgstap wordt de oplossing uitgebreid met functionaliteiten voor samenwerking met externe partijen, waaronder fysiotherapeuten, sportaanbieders en voedingsspecialisten. Deze externe gebruikers krijgen toegang tot een deel van de app, zodat ze een overzicht hebben van hun sessies en zelf bijvoorbeeld de aanwezigheid en andere relevante informatie kunnen vastleggen.

Klaar voor de volgende stap?

Wil je meer weten over onze expertises en oplossingen, of ben je benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen bij digitalisering en automatisering? Neem dan contact met ons op.

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer