App voor Ghee Easy genereert product-PDF op maat in eigen huisstijl

Ghee Easy
25/4/2022

Wat doe je als je een nogal uitgebreid productenaanbod hebt, met ook nog eens allerlei verpakkingsmogelijkheden en jij je klanten niet wilt lastigvallen met een vuistdikke catalogus waarin zij moeten speuren naar de producten die zij willen? Ghee Easy vroeg aan Overse een app te maken waarmee zij voor elke klant snel en makkelijk een professionele, op maat gemaakte pdf kunnen genereren.

Applicaties en portals
Procesautomatisering

Grote blokken biologische boter worden er wekelijks bij de productlocatie van Ghee Easy in Bunnik aan de deur bezorgd. Binnen haalt het bedrijf volgens traditioneel Indiase methode de eiwitten eruit, waardoor ghee (boterolie) ontstaat. Deze ghee heeft de rijke smaak van boter. Maar terwijl boter bij een temperatuur van 140°C al verbrandt, kan ghee worden verhit tot 250°C. Ghee Easy verkoopt de ghee onder eigen naam, maar ook als private label. Sinds kort verkoopt het bedrijf eveneens een uitgebreid assortiment aan plantaardige oliën. Ghee Easy koopt de oliën in en verpakt deze speciaal voor supermarkten en voedingswinkels. Die kunnen de oliën vervolgens onder een eigen merk in hun schappen leggen.

De samenwerking met Overse bevalt goed. Zij hebben al vaker apps voor ons gemaakt. Wat zij goed doen: onze abstracte wensen vertalen naar een concrete oplossing die precies doet wat wij willen.
Andreas Giel
COO bij Ghee Easy

Alleen relevante informatie

Geïnteresseerde klanten stuurt Ghee Easy graag een brochure. Maar met 46 verschillende oliën in het aanbod en flesjes, potjes en etiketten in diverse soorten en maten, heb je al snel een productcatalogus die nogal overweldigend kan overkomen. En wat als een klant alleen belangstelling heeft voor notenoliën in grote flessen? “Wij willen die klant dan ook alleen deze producten laten zien, zodat ze uitsluitend informatie krijgen die voor hen relevant is”, vertelt Ghee Easy’s COO Andreas Giel. Zo’n brochure zelf samenstellen, in Word bijvoorbeeld, kost echter veel tijd. “Daarom hebben we Overse gevraagd daar een speciale app voor te maken.”

Power Apps

Met behulp van Microsoft Power Apps bouwde Overse een app waarin de complete productcatalogus is opgenomen, inclusief alle verpakkingsmaterialen. Teksten, afbeeldingen, alles staat erin. Medewerkers van Ghee Easy kunnen de productcatalogus zelf bijhouden. En willen zij een specifieke catalogus samenstellen, dan hoeven zij alleen maar de benodigde producten te selecteren en op ‘pdf genereren’ te klikken. Het resultaat is een mooie, professioneel uitziende pdf, in de eigen huisstijl en met alleen de producten waarin de klant is geïnteresseerd. De pdf kan vervolgens naar die klant worden gemaild. Makkelijk en snel.

Concrete oplossing

De app bevalt Ghee Easy heel goed, vertelt Andreas. “De app doet precies wat we nodig hebben; het maken van de pdf gaat supersnel en ziet er professioneel uit. De samenwerking met Overse bevalt ook goed. Zij hebben al vaker apps voor ons gemaakt. Wat zij goed doen: onze abstracte wensen vertalen naar een concrete oplossing die precies doet wat wij willen.”

Klaar om meer te bereiken?

Wil je de efficiëntie, snelheid en kwaliteit van jouw organisatie verhogen met applicaties en oplossingen op maat? Ontdek dan samen met ons wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.

Bereik meer